ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 16 - ΧΡΟΝΟΥ από αστυνομικούς στα Εξάρχεια!

1) Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας της Δευτέρας 8 Δεκεμβρίου στις 6 μμ στα Προπύλαια με κατεύθυνση προς τη Βουλή

και στα αντίστοιχα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα. Στους δρόμους και στην κοινωνική διαμαρτυρία θα συναντηθεί με τη νεολαία, την εκπαιδευτική κοινότητα, το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, με κάθε πολίτη, άνδρα και γυναίκα, που επωμίζεται την ευθύνη να διατυπώσει το «Φθάνει πια».

2) Ο ΣΥΡΙΖΑ- Χανίων καλεί στο συλλαλητήριο αύριο 8-12 στα Χανιά, που οργανώνουν συλλογικότητες και φορείς της πόλης στις 6:00 το απόγευμα στην πλατεία της Αγοράς.

3) Κατάληψη επ’ αόριστον στον Δικηγορικό Σύλλογο πραγματοποίησαν φοιτητικές παρατάξεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, στη Θεσσαλονίκη.

Σκοπός τους, όπως υποστηρίζουν, είναι να δημιουργήσουν γραφείο τύπου, από όπου θα εκδίδουν ανακοινώσεις και ενημερωτικά δελτία προς το κοινό, με αφορμή τον θάνατο του 15χρονου στην Αθήνα.

Προηγουμένως, οι φοιτητές πραγματοποίησαν πορεία από τα πανεπιστήμια προς τον Σύλλογο, στη διάρκεια της οποίας εισήλθαν αντιεξουσιαστικές ομάδες, προκαλώντας καταστροφές σε τράπεζες, πολυκατοικίες και καταστήματα στο κέντρο της πόλης.

(Πηγή Ναυτεμπορική)

4 )Απόφαση να παραμείνουν κλειστά αύριο το Πανεπιστήμιο Αθηνών - Ε.Μ.Π - Πάντειο - ΤΕΙ Αθήνας-ΑΣΟΕΕ.


5) Τριήμερη απεργία προτείνει η ΠΟΣΔΕΠ για την Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη, στους συλλόγους της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Διδακτικού Προσωπικού των Πανεπιστημίων, που ήδη είχε εξαγγείλει 24ωρη για τις 10 Δεκεμβρίου, μαζί με άλλους εργαζόμενους. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας στην πρόταση αυτή οδηγήθηκε εξ αιτίας σειράς μέτρων της κυβέρνησης για τα οποία αντιτίθεται, ενώ καταλυτικά έδρασαν τα τελευταία γεγονότα.

Συγκεκριμένα στην πρόταση προς τους συλλόγους των καθηγητών τονίζει: «Επαναβεβαιώνουμε την αποφασιστικότητά μας στον αγώνα μαζί με τους φοιτητές, τους εκπαιδευτικούς και τη νεολαία για το δικαίωμα σε ανθρώπινη ζωή και μέλλον, για τη δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους τους νέους, για τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, για το δικαίωμα στους συλλογικούς αγώνες».

(Πηγή Ελ. Τύπος)

6) Απόσπασμα από τη δήλωση Α. Αλαβάνου:

... Στην Ελλάδα της Ν.Δ. το να είσαι νέος ή νέα θεωρείται κακούργημα. Η νεολαία δολοφονείται όχι μόνο με σφαίρες. Με την ανεργία, με την ανασφάλεια, με την εισβολή του κέρδους στην Παιδεία, με την έλλειψη προσδοκιών και προοπτικής.

Η Ν.Δ. δεν είναι δυνατόν πλέον να παραμένει στην κυβέρνηση της χώρας.

Καλούμε τη μαθητική, τη φοιτητική, την εργαζόμενη νεολαία, όλους τους πολίτες να δώσουν την απάντησή τους αγωνιστικά, μαζικά, ειρηνικά. Δίπλα στο δικαίωμα στην εργασία, δίπλα στο δημόσιο πανεπιστήμιο να αγωνιστούν για τη δημοκρατία και τις ελευθερίες, για το ίδιο το δικαίωμα στη ζωή...

Print this post
 

Free Blog Counter